Nye regjeringen trenger hjelp!

Regjeringen regjerer både mot høyre og venstre i en ny meningsmåling. Det er grunn til å stille spørsmål om Statsminister Erna Solberg har et lojalitetsproblem. Nå gjelder det å stake ut en klar kurs for å nå de politiske målsetninger.

8c55d479-cfc6-4807-b996-a10511afd907.jpg
Smil og latter rundt bordet, men idyllen slår sprekker?

I kjølvannet av #meetoo-skandaler og grøftefyll sitter landets regjering igjen. Bak forhandlingsbordet sitter latteren løst, men politikk handler om mer enn bare lek og morro. Evnen til å inngå vanskelige kompromisser for det krever handlekraft når kameler skal svelges.

Hadde det vært valg i dag er det stor mulighet for at utfallet hadde vært annerledes. En ny meningsmåling viser blant annet at 78 % av førstegangsvelgerne prioriterer politikk fremfor retorikk.

Mulig redningsmann?

Kommentatorene etterlyser nytt blod i regjeringen. En som kan lede vei og fungere som en motivator for resten av gruppen. På sosiale medier blir det spekulert i om tidligere arbeids- og inkluderingsminister Robert Eriksson kan være frelseren som folket trenger.

roberteriksson2-510x339.jpg
Robert Eriksson pekes ut som en mulig redningsmann

Meningsmåling til hinder for mulig samarbeid

De siste tids meningsmålinger viser at regjeringspartiene ligger langt unna flere av de sosialistiske partiene, deriblant partiet Rødt og partiet SV. Avstanden mellom disse partiene kan virke hemmende på mulig samarbeid på tvers av fløyene. Det er en utvikling vi har sett i flere vestlige demokratier de siste årene.

Vi får vel bare vente å se da vel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s